42-aastane mees häiris häirekeskuse töötajaid 25. märtsil, kus ta andis korduvalt teada, et kiirabi on vaja Kundasse Aia tänavale.

Tema sõnul kavatses üks mees surema hakata, sest ta kaevas omale hauda. Politsei kontrollis väljakutset ning selgitas välja, et tegemist on alkoholi tarvitanud mehega ja ta jutt pole adekvaatne. Peale politseipatrulliga vestlemist ei lõpetanud mees siiski helistamist häirekeskusesse ja ta nõudis juba tungivalt laiba ära koristamist.

Patrull viis mehe politseijaoskonda kainenema ja järgmisel päeval toimunud kohtuistungil taotles politsei kohtuväline menetleja mehele karistuseks 25 päeva aresti. Kohus määras 15-päevase aresti.

Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Aulis Vahula ütles, et koos sõbraga alkoholi tarvitades oleks pidanud siiski endale aru andma, et hädaabinumber pole see koht, kus rumalat nalja teha.

„Mõttetuid kõnesid tehes hoidsid nad mõne tõeliselt hädasolija jaoks liini kinni, samuti raiskasid nad patrulliressursse tühisõitude pärast,“ ütles Vahula.