Häirekeskus sai laupäeval kell 13.10 teate, et Viimsis Muuga sadama läheduses triivivad kalamehed jääpangal avamere poole ning kohale saadeti päästjad.

Nende kohale jõudmise ajaks olid kalurid aga omal käel tagasi kaldale pääsenud ja päästetöötajate abi ei vajanud, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja. Keegi vahejuhtumis kannatada ei saanud.

Reedel kell 19.29 teatati häirekeskusele, et Põhja-Tallinnas Pelgurannas on neli last merejääl. Kopli päästekomando päästjad jälgisid koos piirivalvega merejääl jalutavaid lapsi. Rocca al Mare kooli juures tulid lapsed iseseisvalt maale tagasi ning kõrvalist abi ei vajanud. Päästeamet tuletab meelde, et lapsed ei tohiks veekogu jääle omapäi üldse minna. Uisutamiseks on ohutud kohad avalikud liuväljad. Eriti ohtlik on minek ettearvamatule ja salakavalale kevadisele jääle.

Kevadine jää kujutab endast tõsist ohtu. Jääolud võivad ühe veekogu piires olla väga erinevad ning veekogu jääle minek ei ole ohutu isegi siis, kui jää paistab visuaalselt tugev ja terve.