Vujanovići sõnul sai tema 51,3 protsenti valijate häältest ja Lekić 48,7 protsenti. „Ma tahan avalikkusele teatada, et olen saavutanud võidu,“ kuulutas Vujanović Associated Pressi vahendusel. „Ma tahan Montenegro kodanikke tänada.“

Lekići leer teatas aga, et nende kandidaat sai 50,5 protsenti häältest ja Vujanović 49,5 protsenti. Lekić nimetas vastaskandidaadi enese võitjaks kuulutamist riigipöördekatset meenutavaks.

„Montenegro kodanikud usaldasid presidendiameti minule,“ ütles Lekić. „Ma kutsun teist poolt üles käituma tõsiselt ja vastutustundlikult. Me nõuame, et loetaks üle kõik hääled.“

Montenegro presidendil ei ole suurt võimu, kuid tasavägine valimistulemus on löök valitsuskoalitsioonile, mis on riiki valitsenud põhimõtteliselt viimased 20 aastat.

Vujanović on Montenegro mõjuvõimsa peaministri Milo Đukanovići liitlane ning Euroopa Liidu ja NATO-ga liitumise pooldaja.

Đukanović paistis pühapäeval olevat Vujanovići poolel. Ta väitis, et Vujanovići võidus pole põhjust kahelda ja kutsus opositsiooni üles reaalsusega leppima.

Lekić on väitnud, et Đukanovići valitsus on korruptsioonist ja kuritegevusest läbi imbunud.

Montenegro enam kui 600 000 elaniku jaoks on kõige tähtsam teema majandus. Keskmine palk on riigis alla 500 euro kuus ning tööpuudus on ametlikult umbes 20 protsenti.