"Mõistlik on jätta kehtima praegune kord, kus erakonnale tohib annetada ainult üksikisik. Toetan ka poliitilise reklaami mahu ja maksumuse piirangute ideed," ütles Pomerants Delfile.

Riigikogu õiguskomisjoni esimees kiitis ka kõiki kohale tulnud eksperte ning mõtlejaid ja arutlejaid. "Ise peab huvi tundma ja loogiline on, et ettepanekute taga on mõni kollektiiv, MTÜ või liit," sõnas ta.

"Mina arvan, et juba täna on võimalik kodanikel seadusloomes osaleda ja selle kohta ka infot saada. Vaadake põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ettepanekuid kultuurikomisjoni kodulehel," tõi Pomerants näite toimivast kodanikualgatusest.

Pomerantsi sõnul langeb nüüd põhirõhk põhiseaduskomisjonile, kes vaatab rahvakogul esitatud ettepanekud üle, kuid osad teemad on töös juba praegugi.

Kõige positiivsemad tulemused rahvakogult olid Pomerantsi jaoks rahva tahe jätkata presidendi valimist vana korra järgi ning kutsuda ka edaspidi rahvakogu kokku vabatahtliku algatusena, mitte riigieelarvest rahastatava alalise koguna.

500 kutsutud rahvakogulasest jõudis lauluväljaku ruumidesse pisut üle 300 ja enamikel hääletustel jäi osalejate hulk alla 300. Arutelupäeva tulemusel kujundatud eelistused annab president Toomas Hendrik Ilves riigikogule koos kõigi rahvakogu veebilehel tehtud ning seejärel süstematiseeritud ja mõjuanalüüsiga varustatud ettepanekutega.