Kokku sai politsei löökaukudes viga saanud sõidukitega seoses 126 väljakutset, mullu märtsis aga vaid 36, ütles PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang BNS-ile. "Lisaks kehvematele teeoludele on selle kasvu taga kindlasti ka inimeste suurem teadlikkus sellistes olukordades käitumiseks," ütles Sang.

Võrreldes veebruariga on löökaugukahjude tõttu tehtud väljakutsete arv siiski ligi saja võrra langenud, nimelt oli veebruaris väljakutseid kokku 224. Mullu veebruaris oli sarnaseid väljakutseid aga 48.

Tallinna teed ja tänavad on lõppenud talvel lagunenud sedavõrd, et paljudel suurtel tänavatel on piiratud kiirust isegi kuni 30 kilomeetrini tunnis ja paigaldatud enam kui 2000 ebatasase tee eest hoiatavat ajutist liiklusmärki.

Juristide kinnitusel tuleb auto löökaugus lõhkumisel kindlasti kutsuda kohale politsei, kes fikseerib olukorra. Alles pärast seda on sõidukijuhil alust esitada tee omaniku vastu kahjunõue ja pöörduda vajadusel kohtusse.

Tallinna tehnikaülikooli spetsialistide hinnangul peaks Tallinn olukorra parandamiseks kulutama teede remondile praeguse 7 miljoni euro asemel hinnanguliselt 37 miljonit eurot aastas. Tänavu linna eelarves kõigi teede remondiks ette nähtud 7 miljonile eurole lisandub aga veel 12 miljonit, mis on ette nähtud Ülemiste liiklussõlme ehituse tarbeks.