Infotunni üheks teemaks oli Eesti energia võimalik börsile minek, mille Ansip välistas.

"Olen veenunud selles, et praegune aeg pole Eesti Energia börsileminekuks kindlasti küps, sest energeetikavaldkonnas on liiga palju määramatust. Ja kui seda määramatust on palju, siis pole mõistlik riigil ka osa Eesti Energia aktsiatest börsile viia," ütles Ansip.

Ansipi sõnul ei tea me praegu täpselt, milliseks kujunevad Eesti Energia majandustulemused elektrituru täieliku avanemise tingimustes. "Kui me seda prognoosida ei oska, siis ei oska me ka prognoosida õiget ja õiglast hinda, mida tahame nende aktsiate eest kunagi turult saada," ütles peaminister.

Mis puudutab õlitootmisse tehtud investeeringud, need ei ole Ansipi sõnul uue tehase, Enefit 280 tehnoloogiat kasutava tehase puhul praegu veel käivitunud. "Missuguseks kujuneb selle tehase tootlus, ei ole meile teada," sõnas Ansip.

"Kuna olen deklareerinud seda, et see valimiste periood jääb minu jaoks viimaseks peaministri ametis, siis ma julgen küll öelda, et järelejäänud ajaga ei ole võimalik nendes selgusetutes küsimustes selgusele jõuda sel määral, et oleks võimalik aktsiaid börsil noteerida," ütles Ansip.