„Ööjooksu Tegija“ tiitlile hakkavad võistlema Rakvere Reaalgümnaasium, Haljala Gümnaasium, Rakvere Täiskasvanute Gümnaasium. Lisaks ka Rakvere, Tapa, Kadrina, Vinni-Pajusti, Väike-Maarja Gümnaasiumid. Kaasa löövad ka Sõmeru, Lasila ja Uhtna Põhikoolid ning Rakvere Eragümnaasium, Kunda Ühisgümnaasium ja Rakvere Ametikool. Veel ka Põlula, Lehtse ja Vasta koolid ning Ferdinand von Wrangelli nimeline Roela Lasteaed-Põhikool.

Kodumaakonnas enim õpilasi liikuma motiveerivad koolid selgitatakse välja kolmes kategoorias 25. märtsist kuni 19. aprillini. Eraldi kategoorias võistlevad suured-, keskmise suurusega ja väikesed õppeasutused. Osalevate koolide tunnustamine toimub AQVA Spa ja Hotelli vastavatud uues konverentsikeskuses 26. aprillil.

Eesti Ööjooksu peakorraldaja Rakvere Maratoni üks peasuundi on olnud algusest peale noorte liikuna innustamine. „Oleme raskemad ajad vastu pidanud ja tundub, et nii teisel kui kolmandal korraldusaastal on usaldus meie vastu suurenenud. Loodame ka sel aastal innustada vähemalt tuhatkond noort ette võtma pikemat distantsi, kui kooli õppekavad ette näevad,“ rääkis Eesti Ööjooksu peakorraldaja Marko Torm.

Konkursile on oodatud osalema kõik õpilased alates esimesest kooliastmest kuni gümnaasiumini välja. Kaasa saavad lüüa ka koolide direktorid, pedagoogid ja teised koosseisulised töötajad. „Eelnevatel aastatel oli võimalus kaasa lüüa alates 7. klassist. Sel aastal võivad osaleda kõik, kes tunnevad, et nad on suutelised läbima 5 km distantsi vähemalt kolme tunni jooksul,“ tõstis Torm esile muudatuse varasemate aastatega võrreldes. „Olen kindel, et noor tahab Lääne-Virumaa pealinnas saada sama kvaliteetset üritust, kui on seda pakkuda Stockholmil, Helsingil või Amsterdamil. Ühiselt uskudes ja jõud ühendades on see võimalik,“ lisas Torm.

Ööjooks tõi eelmisel aastal Rakveres starti üle 6300 osaleja, neist üle 1100 koolikonkursi kaudu. Kategooriate tublimad ehk Ööjooksu tegijad olid 2012. aastal Kunda Ühisgümnaasium, Tapa Gümnaasium ja Põlula kool.