"Süütasime küünla ja panime ta pildi juurde, meenutasime teda ja vaatasime pilte suvel ja eelmisel kevadel toimunud üritustest," rääkis Delfile MTÜ Sinu Pere esindaja Merike Raaperi, kes tegeleb probleemsete noortega Kuressaares. "Loomulikult rääkisime igavikulistel teemadel, sest noored on endast väljas. Rääkisime sellest, mida teha teistmoodi, et mitte ise sellistesse olukordadesse sattuda."

"See grupp noori, kellega ma tegelen, olid kõik Marily sõbrad ja ka mina ise tundsin teda," rääkis Raaperi, kelle sõnul oli tüdruk hästi hea südamega, abivalmis ja lahke. "Ma ei ole kuulnud, et ta oleks kellelegi halvasti öelnud, pigem öeldi talle halvasti."

"Kui olime noortega maal, jagasime alati tööd ära, Marily aitas alati süüa teha ja lauda katta, kunagi ei pidanud teda kaks korda paluma," meenutas Raaperi Marilyt, kellega tal oli viimane isiklik kaontakt tänavu talvel, kui politsei tüdrukut taga otsis. „Siis ma kirjutasin talle Facebookis, et "nii ei tehta ja mine koju", aga ta ei vastanud sellele ja rohkem me pole suhelnud".

Raaperi sõnul käis Marily viimasel ajal sagedamini Kuressaare Rahu koguduses.

15-aastase Marily vägivallatunnustega surnukeha leiti reede hommikul Tamsalu terviserajalt.

Tema tapmises on kahtlustatuna vahi alla võetud 15-aastane noormees ja 33-aastane naine - vend ja õde. Tapetud neiu oli mõrvas kahtlustatava noormehe pruut, kes oli koolivaheajaks Kuressaarest Tamsallu külla tulnud.