„Riigikogu liikmed on vabad ja hääletavad oma südame sunnil,“ ütles Ansip Vikreraadiole. „Ega see päris nii ei ole, et keegi näitab neile ühte värvi ette ja nemad siis vajutavad nuppu.“

Peaministri sõnul oli eesmärk valida tagasi nii Ene Ergma kui Laine Randjärv ja edasi oli juba sümpaatiate küsimus - kellele sümpatiseeris Eiki Nestor ja kellele Jüri Ratas.

Ansip oli seda meelt, et koalitsiooni hääled jagunesid riigikogu teise aseesimehe valimistel. „Neid hääli, mis „jalutama läksid“, oli mõlemast erakonnast,“ sõnas Ansip. „Nii väljendati oma sümpaatiat emma-kumma opositsiooni kandidaadi suhtes.“

Ansipi väitel tal endal eelistusi pole. „Sel määral, mis mul on vaja opositsiooniga koostööd teha, saan ma tehtud koostööd nii Eiki Nestori kui Jüri Ratasega,“ lausus ta.

Tema sõnul oli Reformierakonnale oluline valida Laine Randjärv riigikogu esimehe asetäitjaks ja see eesmärk saavutati. „Ega see ei ole mingisugune sport, kus tuleks hüpata kaugemale,“ võrdles valitsusjuht kui temalt küsiti, miks Randjärv sai oluliselt vähem hääli kui eelmistel valimistel. Ta ei nõustunud ka sellega, et sellest võiks lugeda välja IRL umbusaldamist.

Veel kinnitas Ansip, et Reformierakonnal ei ole olnud mingeid kokkuleppeid Keskerakonnaga ja ta usub, et neid ei ole ka IRLil.

Ta kinnitas, et vestles viimati Edgar Savisaarega 2007. aastal ja on järgnevatel aastatel temaga mingitel asajoludel viibinud samades ruumides ja ka tervitanud. Näiteks tõi ta valimisdebati teles, kus nad istusid grimmitoas kõrvuti.

„Mina keskerakonnaga koostööd ei tee,“ kordas Ansip ka juba varem korduvalt öeldut. Samas on Ansip ka öelnud, et tema enam järgmist valitsust ei moodusta.

Ansip ei jaganud ka Tõnis Kõivu arvamust, et eile riigikogus toimunud hääletus oli IRLi vastukäik Priit Kama kandidatuuri läbikukutamise eest.