2007. aastal otsustas Prantsusmaa eelmise presidendi Nicolas Sarkozy valitsuse majandusministrina töötanud Lagarde lõpetada kohtuvaidlus, mis puudutas spordifirma Adidas edasimüümist pank Crédit lyonnais poolt aastal 1993. Adidas oli tollal Sarkozyle lähedase ärimees Bernard Tapie kontrolli all, kirjutas Le Figaro.

Kuna Crédit lyonnais sattus majandusraskuste tõttu seejärel riigi kontrolli alla, asus Tapie nõudma riigilt kahjutasu talle väidetavalt tehtud kahju eest.

Aastal 2007 nõustus Lagarde oma nõunike soovituste vastu vaidluse lahendamisega arbitraažikohtus, mis lahendas ettevõtete omavahelisi vaidlusi, aga mida Prantsusmaal enamasti ei kasutata riiki puudutavates kohtuvaidlustes.

Arbitraažikohus otsustas Tapie kasuks ja mõistis riigilt kahjutasuks välja 285 miljonit eurot. Lagarde'ile soovitati otsus edasi kaevata, aga ta otsustas edasikaebuse vastu, mistõttu raha maksti Tapie'le välja.

2011. aastal algatatud kriminaalasja kohaselt võis tegemist olla riigi raha riisumisega. Lagarde'i poliitilised vastased vasakult tiivalt süüdistasid, et oma otsusega tegi ta Sarkozyd presidendivalimistel toetanud Tapie'le teene. Lagarde on kõiki süüdistusi eitanud.

Lagarde'i tolleaegse kabinetiülema Stéphane Richard'i ja Tapie elukohad otsiti läbi jaanuaris.