Linnapea kohustes abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul leiab Tallinna linn, et valitsuse korraldus on seadusevastane, kuna valitsuse eraldatav summa ei taga kohalikele omavalitsustele teehoiu kulude katmiseks piisavat rahastamist, teatas Raepress.

„Kõigile kohalikele omavalitsustele eraldati 2013. aastaks teehoiuks vähem kui 10 protsenti kütuseaktsiisist, samas kui kohalike teede osakaal Eesti teedest on 40 protsenti. Riik on põhjendusi esitamata jätnud riigimaanteede korrashoiuks rohkem kui 90 protsenti riigieelarvega kavandatud summast,“ ütles Klandorf.

Tallinna linn leiab, et valitsuse korraldus on seadusevastane, kuna on riigi poolt täielikult põhjendamata ning toimub riigi poolt suvaliselt. „Vabariigi valitsuse korralduses ei ole sõnagi kohalike omavalitsuste vahel raha jagamise põhimõtetest, alustest ega motiividest ning jääb arusaamatuks, miks eraldati kohalikele omavalitsustele vaid 29 miljonit eurot ning kuidas toimub jagamine omavalitsuste vahel?“ lisas Klandorf.

„Samas tutvustas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 2012. aasta novembris KOV-idele ideed eraldada sihtotstarbeliselt raha teedele, millele langeb täiendav liikluskoormus, näiteks sadamaühendused, ja palus vastavate põhjendustega taotlused ministeeriumile edastada. Tallinn esitas vastava taotluse, kuid Tallinna taotlust ei rahuldatud ja raha eraldamata jätmise põhjuseid ei selgitatud.“