Vähemalt kahekümnes plahvatuses ja mitmes tulistamises sai üle 240 inimese vigastada. Tegu oli veriseima päevaga viimase poole aasta jooksul. Eelmise aasta 9. septembril tapeti samalaadses rünnakuteseerias 92 inimest, vahendab BNS.

Enamik rünnakuid toimus hommikuse tipptunni ajal Bagdadi šiiitide linnaosades. Rünnakud leidsid aset Husseiniyahi, Mashtali, Zafraniyahi, Bagdad Jadidahi, Kadhimiyahi, Sadri ja Shuala linnaosas ning pealinnast lõunasse jäävas Iskandiriyahi linnas. Mitmeid inimesi lasti maha Saidiyahis ja Mansuris.

Julgeolekupunktides kontrolli karmistamine muutis liiklusummikud veelgi hullemaks. Sõdurid seadsid sisse ka uusi kontrollpunkte ning otsisid erandkorras läbi ka valitsusautosid.

Kokku plahvatas vähemalt 15 autopommi, kahes vahejuhtumis oli tegemist enesetaputerroristide rünnakuga. Lisaks plahvatas mitu teeäärset pommi ja leidsid aset tulistamised, teatasid ametnikud.

Lisaks teatasid julgeolekujõud, et vahistasid 26 mässulist kümnete pommide ja rakettidega, mille nad kavatsesid Bagdadis õhkida, vahendas riigitelevisioon.

Ükski rühmitus ei ole veel rünnakute eest vastutust võtnud, kuid sunnimässulised ründavad sageli šiiitidest tsiviilelanikke ja valitsustöötajaid.

Vägivald Iraagis on hoogustunud seoses 2003. aasta USA vägede sissetungi kümnenda aastapäeva lähenemisega. Möödunud nädalal sai AFP andmetel üle riigi rünnakutes surma 87 inimest. Briti organisatsiooni Iraqi Body Count andmeil on alates 2003. aasta sissetungist hukkunud Iraagis vähemalt 112 000 tsiviilelanikku. Meditsiiniajakirjas Lancet avaldatud ohvrite arv 2003. aastast 2011. aasta detsembrini, mil USA väed lahkusid, on aga kõrgem - 116 000.