Rannikuäärne jää võib olla kevadiselt habras, mistõttu jääle minek võib olla ohtlik. Vältimaks õnnetustesse sattumist, soovitavad politsei ja päästjad inimestel praegusel ajal põhjarannikul mitte jääle minna.

Päästeameti kinnitusel on seni kõik Kopli lahe piirkonnas merejääle läinud inimesed ise kaldale tulnud. Nende otsimisega seoses on aga korduvalt alarmeeritud Tallinnas mitmeid päästemeeskondi ja valmisolekusse on seadnud end pinnaltpäästjad.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmas Tuisk ütles, et probleemiks on ka see, et lapsevanemad ei pruugi teada, et nende lapsed on jääle läinud ja ei oska neid sealt otsida. „Paneme lapsevanematele tungivalt südamele, et nad selgitaksid oma lastele kevadisele jääle mineku ohte.“

Kevadiselt rabedal ning ettearvamatul merejääl kõndimine on ohtlik tegevus. Päästjad jõuaksid komandost välja sõites läbi jää vajunud abivajajani kõige kiiremini 4-5 minutiga. Vette sattunu jaoks võib see olla hilja, sest jäises vees kaotab inimene tegutsemisvõime juba paari minutiga, hoiatab politsei- ja piirivalveamet.