See, kas riiki oleks juhtida kergem, kui valitsuses oleks veel mõni naine, sõltub Ansipi sõnul aga eelkõige inimeste kompetentsusest, mis on tema sõnul kõige alus.

Peaministri sõnul pole ta klassijuhataja ja oma valitsuse liikmete kasvataja. Tema sõnul teab iga minister, et valikute aluseks on kompetentsus ja ta avaldas lootust, et tema valitsuse liikmed selle järgi ka toimivad.

Kui Ansipilt küsiti, kas ta on sooliste stereotüüpide murdmise koolitusele saatnud ka ministreid, kes määravad liikmeid riigiosalusega ettevõtete nõukogudesse, ütles ta, et see tegevus peab olema laiem kui ainult koolitus. Küll aga möönis ta, et ministritele, kes neid liikmeid on määranud, ei tee au naisliikmete puudumine.

Näiteks ei arva Ansip, et probleemid Estonian Airiga oleks olemata, kui ettevõtte nõukogus oleks olnud naised. „Niisama halvasti kui neid otsuseid tegid mehed, oleks võinud seda teha ka naised,“ lausus Ansip.

Valitsusjuht rääkis, et kaevurid on valdavalt mehed ja pikka aega on ka piloodid olnud mehed, aga viimasel ajal on seda tava hakatud muutma. „Mina tunnen ennast küll väga kindlalt, kui lennukit juhib naine,“ lausus Ansip.

Valitsusjuht jättis avaldamata oma arvamuse riigikogu juhatuse koosseisu kohta, keda hakatakse valima järgmisel nädalal. „Kuna ma pole riigikogu liige, ei hakka ma riigikogule ette ütlema, missugune peaks olema riigikogu juhatuse sooline koosseis,“ sõnas Ansip.

Seni on riigikogu juhatuses olnud kaks naist ja üks mees, küsimuse esitaja soovis teada, kas nüüd oleks õiglane valida juhtusse kaks meest ja ühe naise.