Ilmar Raagi stsenaariumi alusel tehtud filmi oleme kõik näinud ja selle filmi põhjal kokku pandud järjesarja samuti. Nüüd on tehtud sellest ka raamat. Gerda Kordemetsa sõnul erineb raamatus kirjutatu filmis nähtust. Vähemalt nii ta väitis "Ringvaate" saates.

Miks on vaja sellist "Klassi" taolist teost edasi arendada? Arvatavasti meie koolides asjalood nii hullud siiski pole, nagu "Klassi" filmis näidati, aga ometi matkiti ühes koolis midagi taolist ka järgi, kui ühel aastal uue õppeaasta alguses "Klass" teleekraanil oli.

Koolielust tehtud filmidest eelistan mina vaadata Oskar Lutsu "Kevadet" ning kui see film on teleekraanil, siis vaatan seda ikka ja jälle. Kuldne klassikaline film!

Seevastu "Klassi" ma rohkem küll enam näha ei soovi, ei filmina ega ka järjesarjana ning ei  huvitu ka raamatust sel jubedal teemal.

Miks peaks vaatama mitmeid kordi filmi või selle põhjal tehtud sarja, kui on teada filmi sisu. Mõnitamine, mõistusevastane teguviis ja tulistamise tulemusena tapmine on kole vaatepilt. Olgugi et see kõik toimus mängult, on see vastumeelt paljudele inimestele.

Kahjuks selline vaatepilt noori teismelisi poisse ja tüdrukuid võib köita ning matkitakse järgi. Just selle matkimisesoovi pärast peaks selliseid vägivalda sisaldavaid filme mitte näitama.