Tallinna linnapeale, abilinnapeadele, linnavolikogu esimehele ja aseesimehele määratud autokompensatsiooni suurust tõstis linnavolikogu 21. veebruaril vastu võetud määrusega 500 eurolt 600 eurole. Muudatus jõustub alates aprill 2013, teatas Raepress Delfile.

Isiklike sõiduautode ametisõitudeks kasutamise kulude hüvitamise peamine eesmärk on Raepressi teatel katta kulud, mis on seotud tööga ja ametiülesannete täitmisega. Nimetatud kulude katmine kannab ühtlasi linna eesmärki vähendada ametisõidukite arvu ning sellega vähendada autopargi pidamisega seotud kulusid.

"Hüvitise suurenemine on tingitud auto kasutamisega seotud kulude suurenemisest, nagu kütus, parkimistasud ning tippjuhtide suurenenud vajadusest tegeleda oma haldusala ametiasutuste hallatavate asutustega," põhjendab linnavalitsus.

Linnapea Edgar Savisaarele autokompensatsiooni ei maksta, sest Savisaar kasutab ametiautot.

Tallinna linnajuhid ei täida ametiautot kasutades sõidupäevikut, mistõttu peab linn lisaks autoliisingule maksma ka üsna krõbedat erisoodustusmaksu.

"Oleme seisukohal, et ametiautode arvu vähenemisele aitaks oluliselt kaasa, kui suurendada riiklikult summalt, mille väljamaksmise puhul sõidupäevikut pidada ei ole vaja. Niisugune olukord teeks ühtlasi sellelase asjaajamise lihtsamaks, vähendaks kontrollivajadust ja oleks inimestele arusaadavam," teatas Raepress.