Raivo Küüt on PPA piirivalveosakonna piirivalvealase koostöö büroo Euroopa Liiduga koostöötalituse koosseisuväline politseinõunik, kelle teenistussuhe on peatatud 1. märtsist 2013 kuni 31. oktoobrini 2016.

Siseministeerium selgitas, et Küüt asus pärast PPA peadirektori ametikohalt lahkumist tööle siseministeeriumi nõunikuna. Tema ülesandeks on PPA erinevate juhtimis- ja toimeprotsesside hindamine ja sellekohane nõustamine, samuti kogukondliku politseitöö valdkonna arengusuundade strateegiline kujundamine siseturvalisuse arengukava raames.

Lisaks on siseministeeriumi hinnangul väärtuslik Raivo Küüdi ekspertiis politseiteenistuse reeglite ja korralduse, tööks vajalike pädevuste, haridusliku ettevalmistuse ja täiendkoolituse osas.

Kuigi Küüt töötab igapäevaselt siseministeeriumis, on ta ministeeriumisse lähetatud politsei- ja piirivalveameti poolt. Ta on siseministeeriumi teatel PPA nimekirjas põhjusel, kuna teistes riigiasutustes või organisatsioonides puuduvad politseiametnike ametikohad, samas on nende kompetents just see, mille pärast neid sinna vajatakse.

Seaduse tähenduses on politseiametnik ja avalik teenistuja ehk ametnik erinevad. Kogu see teema on siseministeeriumi teatel politsei ja piirivalve seaduses väga põhjalikult reguleeritud, milles on väga selgelt väljendatud riigi huvi politseiametnikke valitsusautustesse nende teadmiste ja kogemuste pärast värvata. Politseiametnikud, kes on siseministeeriumisse või mujale teenistusse võetud, ei tööta kahel ametikohal korraga ega saa ka palka kahest kohast - ühel ametikohal on teenistussuhe peatatud, s.o tal ei ole sellest ametikohast tulenevaid ülesandeid, samuti ei saa ta palka.

Euroopa Liiduga koostöö talitus on olemas pragmaatilisel põhjusel, et koondada kõik need inimesed, kes töötavad vastuvõtvates asutustes, enamasti välismissioonidel, ühte üksusse. Sinna üleviimisel ei hoia nad kinni ametikohti, mida on vaja koheselt täita.