Lääne päästekeskuse pressiesindaja sõnul said päästjad väljakutse täna kell 11.38 ning sündmuskohale jõudes selgus, et Kuresaares Kauba tänaval asuvas varjupaiga majas põles teisel korrusel asuv tuba.

Päästekeskuse esindaja sõnul kustutasid päästjad põlengu, ent tuba sisutus hävis põlengus täielikult. Samuti sai kuuma-ja tahmakahjustusi ka teise korruse koridor.

Kuressaare operatiivkorrapidaja Mihkel Kombe sõnul reageeriti kiiresti sündmuskohale kui ka siseneti kiiresti hoonesse. "Sisenemisega hoonesse selgus, et põleb tuba ja teine korrus on mattunud paksu suitsu. Õnneks siis hoone teiselt korruselt väljus ise naisterahvas koos lapsega, kelle meedikud toimetasid Kuressaare haiglasse kontrolli," ütles Kombe.

Esialgsete andmete kohaselt elasid toas ema lapsega, keda aga põlengu ajal seal ei olnud. Päästekeskuse esindaja ei osanud naise tervisliku seisundi kohta midagi öelda, kuid lisas, et ilmselt olulisi tervisekahjustusi naine ning väikelaps ei saanud. Küll oli aga naine olnud juhtumist mõnevõrra šokis.

Politsei pressiesindaja sõnul nende teada naine ja väikelaps viga ei saanud, küll aga viidi ema ja laps igaks juhuseks haiglasse uuringutele.

Päästekeskuse esindaja sõnul sõidab päästekeskuse menetleja homme Saaremaale ning asub välja selgitama põlengu tekkimise asjaolusid.

Kuressaare abilinnapea Argo Kirss ütles Delfile, et nimetataud hoone ruumid kuuluvad tegelikult ühele kogudusele, millelt linn ostis sotsiaalteenust. Kirsi sõnul on abivajajatel võimalik saada endiselt teenust küll samal aadressil, ent maja teises tiivas, kus asuvad koguduse ruumid. Kahjustada saanud ruumide kordaseadmine võtab abilinnapea sõnul aega ilmselt veel mõned kuud.

Samuti leitakse Kirsi sõnul elamisruumid ka naisele ja tema väikelapsele.