Riigikassast eraldatakse ligi 73 000 eurot maksumaksja raha aastas Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja tema abikaasa Evelin Ilvese Ärma talu ülalpidamise tarvis. Kas Ärma talu on mõni avalik asutus rahva tarvis, et riigikassast selle ülalpidamiseks raha eraldatakse ja veel selline suur summa?

Vabariigi President saab niigi palka riigikassast ja kõik see, mis tema eraellu puutub, peaks olema tema enda rahakoti arvelt. Miks peab rahvas kinni maksma kõik kulutused, mis presidendiga seotud on?

Pole mingi ime, et teatud inimesed ihaldavad kangesti kõrget positsiooni ja võimu. Positsioon ja võim annavad selle omanikule kõik eelised ja soodustused.

Riigikogulastel, ministritel ja Vabariigi Presidendil on kõik soodustused ja seadus võimaldab neile kõike seda, millest lihtrahvas võib ainult und näha.

Ometi on just lihtrahvas see, kes kõik sakste hüved kinni maksab ja seda ei küsi keegi rahvalt, et kas see neile meeldib või mitte? Nii on litsalt kombeks ja ette nähtud.

Riik olla vaene ja kulutusi tuleb aina igast eluvaldkonnast koomale tõmmata. Miks neid kulutusi ei vähendata siis võimuorganite isikliku eluga seonduva arvelt? Näiteks Ärma talule tehtavate kulutuste arvelt.