Paberraamatute halb kättesaadavus Eestis tekitab kohati paksu pahandust. Probleemi pole tõepoolest "Harry Potteri" eksemplari kätte saamisega, kuid erialast kirjandust on mõnikord oma valdusesse saada võimatu - raamatukogudes ega poodides lihtsalt neid ei leidu.

Tõsi, on võimalus lasta raamatukogul mõnelt oma välismaiselt partnerilt laenutamiseks tellida üks eksemplar - see võtab aga üsna pikalt aega, seega ei sobi juhtudeks, mil kirjutatava töö tähtaeg saabub kahe nädala pärast. Samuti on olemasolevate raamatute eksemplaride kätte saamisega probleeme - pole ennenägematu olukord, kus raamatukogul on üks koopia, mis on välja laenutatud ja laenaja ei kavatsegi seda tagastada - viivis on kasutamisõiguse piiranguna sedavõrd mannetu meetod, et ei sunni viivitajat teistele vajalikku õppematerjali raamatukogule tagastama.

Seega, et ausal teel endale raamatust materjal kätte saada, tuleb tihti pöörduda e-raamatute poole. Kuna erialane kirjandus on üldiselt niigi kallim, siis mängib rolli ka hindade vahe - tavaliselt on paberraamatu ja e-raamatu hinnavahe mitukümmend protsenti. Samuti saab e-raamatu endale kohe alla laadida, kasutama hakata töö kirjutamisel tarvilike viidete tegemiseks.

Kuigi eelistan paberraamatuid, siis kohati tuleb mugavusel-eelistustel järjekorras samm tahapoole astuda, sest praktilistel kaalutlustel pean eelistama e-raamatut, seda nii hinna kui ka kättesaadavuse pärast.