Kui Estonian Airi pankroti äärele viinud Tero Taskila ametist lahkus, sai ta lahkumishüvitiseks 100 000 eurot. Indrek Tarand ütleb, et kõrgepalgalised juhid peaksid enda tegude eest oma varaga vastutama, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Näiteks Euroopa Liit üritab juba poolteist aastat seda probleemi lahendada ja sellel nädalal kokkuleppele jõuda. Meie siis paneme täispurjedes vastutuult otsides kuskilt mingisuguse obskuurse finantsasutuse keskastme, et mitte öelda kesktaseme juhi ja anname talle kaks peaministri palka," ütles Tarand.

Eesti arengufondi juht Tõnis Arro ei leia, et EASi juhi 6500-eurone palk tähendab ülemaksmist - pigem vastupidi, sest vastutusega peab kaasnema vastav palk.

"Teine asi on, et me peame seda ikkagi võrdlema turuga, missugust palka juhtidele turul makstakse. Kui me tahame tööjõuturult palgata juhte, siis väga halb peremees ütleb, et mina maksan oma inimestele kaks korda vähem palka kui turul üldiselt makstakse, sa saad ju kaks korda kehvemad inimesed. Me ei taha ju, et meid juhiksid kehvemad juhid kui eraettevõtteid," rääkis Arro.