Salaühing, kuhu kuuluvad mõjukad inimesed on tõenäoliselt kõige ohtlikum vabale ühiskonnale, kuna ei ole ju teada, mis sellistes ühingutes otsustatakse ja kes seda juhib. Kuna salaühingud hõlmavad endas ju palju mõjukaid inimesi, siis tõenäoliselt tulevad sealt ka suuremad otsused, mis puudutavad meie kõigi elu. Ometi meie ei tea ju neid otsuseid. Seda võib võrrelda ka ulatusliku korruptsiooni või vandenõuga, kus vähesed otsustavad enamuse üle.

Juba ühiskonna tekke algusest on inimesed seisnud vastu valedele, salatsemistele ning korruptsioonile. Kui vabamüürlus on aga nii mõjuvõimas nagu väidetakse, siis kujutab see endast suurt ohtu riikidele ning kogu maailmale, kuna väheste kätte on koondunud suur hulk võimu.

Kõige veidram selle asja juures on ikkagi küsimus, et miks peavad inimesed salaühingutesse kuuluma ning mis on salaühingu põhimõte? Kahtlane on ka asjaolu, et tegemist on avalikkusele suletud ühingutega. See näitab, et midagi kahtlast seal toimub.

Taolisi ühinguid ei tohiks lubada, kuna keegi ei taha ju, et mõni „kardina taga” asuv tegelane otsustab paljude elu üle. See on ebaõiglane ning salaühinguid ei tohiks tänapäeval üldsegi eksisteerida.