Kaitsepolitsei mullu kevadel ilmunud aastaraamat tõi peatükis "Põhiseadusliku korra kaitse" esile Kõlvarti (35) avalikke ja varjatud kontakte Venemaa suursaatkonna diplomaadi Juri Tsvetkoviga ning loetles tema teisi tegevusi venekeelsete koolide eesti keelele ülemineku vastu võitlemisel, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kõlvart taotleb uue aastaraamatu trükkimist, kus oleks kustutatud või kinni kaetud tema kohta käiv info, samuti isikuandmetele juurdepääsu võimaldamise lõpetamist ning ebaõigete andmete ümberlükkamist.

Ka tahab Kõlvart, et kohus kohustaks kapot kõrvaldama selle aastaraamatu eksemplarid Rahvusraamatukogust, Tartu ülikooli, Tallinna ülikooli ja sisekaitseakadeemia raamatukogudest ning maakondade keskraamatukogudest ning asendada sealsed aastaraamatud uue versiooniga.

Kõlvartil on halduskohtu menetluses veel teinegi kaebus, mis puudutab kaitsepolitsei aastaraamatu esitluse pressikonverentsil avaldatud andmeid.

Kõlvart tahab kohtult kaitsepolitseiameti poolt mullu 12. aprillil aastaraamatu esitluse pressikonverentsil avaldatud väidetavalt ebaõigeid andmeid sisaldava teabe ning tema isikuandmete avaldamise õigusvastasuse tuvastamist.