"Ma ei salga, et meie riikide vahel on lahendamata küsimusi. Täpsemini oleme sügavalt mures USA plaanide pärast luua Euroopasse raketitõrjesüsteem, sealhulgas meie naaberriiki Poolasse," ütles Patrušev neljapäeval kohtumisel Poola riikliku julgeolekubüroo juhi Stanisław Koziejga, teatab Interfax BNS-i vahendusel.

"Ma loodan, et meie Poola partnerid mõistavad meie argumente ja aitavad meil saada garantiid, et Euroopasse paigutatav raketitõrjesüsteem ei ole Venemaa vastu suunatud," lausus Patrušev.

Vene kaitseministeerium korraldab mais konverentsi Euroopa julgeolekuküsimuste teemal. Patruševi sõnul kinnitas Poola kaitseminister, et osaleb konverentsil.

"Ma loodan, et iga osapool esitab seal oma argumendid ja jõutakse kokkuleppele," lisas Patrušev.

Patrušev ütles ajakirjanikele pärast kohtumist Koziejga, et Venemaa on valmis Poolaga suhtlust arendama. Tema sõnul on peamisteks ülesanneteks usalduse suurendamine, eriteenistuste koostöö tõhustamine ja vastastikku vastuvõetavate lahenduste leidmine "igal tasemel stabiilsuse saavutamiseks".

Koziej märkis omakorda, et Poola peab oluliseks NATO raketikilbi osade paigutamist oma territooriumile ning Varssavi kavatseb töötada välja ka omaenda raketitõrjesüsteemi.

Tema sõnul üritab Poola mõista Venemaa argumente, kuid raketikilp on siiski julgeoleku tagamise oluline osa.