Seoses Harjumaa Liinide bussiliini number 190 probleemidega, kutsus maavanem Ülle Rajasalu eile välja ettevõtte juhi Margo Tomingase ja tegi talle ettepaneku probleemide arutamiseks ning neile lahenduse leidmiseks, teatas Harju maavalitsus.

Teisipäeval avastas politsei, et 190 juht joob roolis õlut. Tal mõõdeti kolmepromilline joove. Jaanuaris põles üks liinil nr 190 sõitnud buss maani maha ning bussidega on olnud ka teisi tehnilisi probleeme ning hilinemisi.

Maavalitsuse ja bussifirma vaheliste läbirääkimiste tulemusena tegid Harjumaa Liinid täna maavalitsusele ettepaneku tühistada bussiliinide 190 ja 190A liiniload.

Esmaspäevast 4. märtsist antud liine hakkab teenindama vastavalt kokkuleppele Hansabuss.

Harju Maavanem Ülle Rajasalu sõnul on Harju maavalitsuse eesmärgiks oma elanike parim teenindamine. „Nähes probleeme ükskõik mis valdkonnas, tuleb meil kiiresti reageerida ja leida asjadele parim lahendus,“ lausus Rajasalu. „Teisipäevane juhtum bussi roolis alkoholi tarbinud bussijuhiga on äärmiselt taunimisväärne ja loodetavasti teeb bussifirma kõik selleks, et sarnaseid olukordi enam ei tekiks.“

„Hetkel käivad läbirääkimised bussifirmaga Hansabuss Tallinna ja Saue linna vahelise bussiliikluse tihendamiseks. Maavalitsus töötab selle nimel, et Tallinna ja Saue vahelise bussiliikluse muudatused oleks sealsete reisijate jaoks võimalikult sujuvad ja ei häiriks igapäevaseid tegemisi,“ lisas Rajasalu.

Harju maavalitsuse ühistransporditalituse juhataja Epp Mitt sõnas, et maavalitsuses jätkub samaaegselt ka reisijate poolt esitatud kaebuste ja vedajapoolsete rikkumiste menetlemine.

Samuti jätkab politsei menetlemist tehnoülevaatuseta sõitnud bussi osas.

Harjumaa Liinide omanik AS Atko Liinide omanik on Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu. Täna hommikul ei soovinud Sarapuu Saue bussiliini hädasid kommenteerida, öeldes, et pole firma igapäevaste muredega kursis ja tal poleks selleks aegagi.