Klandrofi sõnul on teede lappimiseks linnal neli miljonit eurot. „Me ikkagi töötame linnakodaniku heaks nii palju kui meil on vahendeid ja nii palju kui on võimalik,“ ütles Klandorf ETV saates „Vabariigi kodanikud“.

Klandorfi sõnul paneb Tallinn suure osa teedele mõeldud raha Ülemiste ristmiku ehitusse. Mullu 18 miljonit ja sel aastal 12,5 miljonit eurot teede arvelt, ütles Klandorf. See on välisinvesteeringute raha. Lisaks on linnal investeeringuteks umbes seitse miljonit eurot ja teehoolduseks umbes 11 miljonit eurot.

Kokku on Tallinnal tänavu teede eelarve 35,8 miljonit eurot, sõnas Klandorf.

TTÜ professor Andrus Aavik tõi saates välja, et Tallinna tänavate olukord on halb seetõttu, et katteid ei ole uuendatud sel perioodi tagant, kui neid uuendama peaks. Tema sõnul projekteeritakse teekatted praeguste normides järgi 15 aastaks. Vanade katete puhul tuleb teha juba kapitaalremonti.

Aavik viitas uuringule, mille kohaselt tuleks Tallinnal igal aastal kulutada teede kapitaalremondiks umbes 35 miljonit eurot ja taastusremondiks 17 miljonit eurot. „Selle nelja miljoniga ei tee midagi ära,“ sõnas ta ja lisas, et lapid pannakse augule küll peale, aga selle kõrvalt laguneb teekate edasi. 

Saatejuht Aarne Rannamäe tõdes, et põhjanaabrite juures on need miljonid varem maha laotatud, aga meil on jäänud see töö tegemata.