Idee kutsuda külalisi tervitama just lumememmed said vastuvõtu korraldajad Viimis lumelinnast, kus Kelvingi vaalaküttide taies "Vahel vaatame taevasse, kas meil on aega veel" valiti publiku lemmikuks.

Neli vahvat lumememme vaatas pühapäeval taevasse Estonia teatri ees, porganditest ninad õieli. Nüüd on nad oma viimse puhkepaiga leidnud memmed Estonia juurde organiseerinud aastapäevaürituse kunstniku assistent Margit Roosaare koduhoovis.

Ühe Eesti Päevalehe lugeja teatel vedelesid lumememmede osad hunnikus Koidu ja Wismari tänava nurgas. Selleks hetkeks kui kohale jõudis Eesti Päevalehe fotograaf, olid lumest memmed kõrvalmaja hoovis taas üles ehitatud.

"Lumememmedele oli organiseeritud transport, et need minu hoovi viia. Kuna memmed on väga rasked, tuli nad osadeks võtta," rääkis Roosaar ajalehel. "Kodu juures selgus, et kaubik pargitud autode vahelt hoovi sõitma ei mahu. Siis jätsime lumememmede osad eile tühjale krundile. Ilmselt seal on neid ka pildistatud. Tänaseks on need hoovis uuesti kokku pandud.“