"Kindlasti ei loobu riik rahvaraamatukogude toetamisest ja ei ole mina teinud ka mingisugust vastavat ettepanekut," ütles Lang riigikogu infotunnis.

Samas rõhutas minister, et riik ei pea võtma enda kanda kohaliku omavalitsuse kulutusi ning tema sõnul rahvaraamatukogus seda on. "Kui kohalikud omavalitsused näevad teavikute soetamises võimalikku kokkuhoiu kohta, siis see just ongi tänane probleem," ütles Lang.

Riik hoolitseb langi sõnul rahvaraamatukogude võrgu infosüsteemi ja turvaliste veebiühenduste eest. "Mõistlik oleks süsteem, kus riik tagaks kesksete ostudega rahvaraamatukogudele teavikud, aga raamatute valiku ja ostmisega oma raamatukokku peaksid kindlasti tegelema kohalikud omavalitsused iseseisvalt vastavalt oma vajadustele ja võimalustele," lisas Lang.

Keskerakondlasest riigikogu liige Marika Tuus-Laul tahtis aga teada, miks vastandab minister e-raamatud paberraamatutele ja raamatukogudele. "Panete kohalikule omavalitsusele ülesande juurde, raha selleks aga ei anna. Aga kui teie oleksite kuskil väikevalla eesotsas, kellel tõesti see rahakott on ikka üsna-üsna õhuke, öelge, kumma siis teie valite, kas selle tee või mingi tänava valgustuse, mis on elementaarne, või teehoiu, lumeajamise, mingi vaesustoetuse või raamatud," küsis Tuus-Laul.

Minister vastas selle peale, et mingid kohustusi valdadele juurde ei panda. "Kui te küsite minu käest, mida mina teeksin väikeses vallas, kas kulutaksin mõttetu tänavavalgustuse või raamatute peale, siis ma valiksin raamatud," ütles Lang.

Küsimusele, kas ministeeriumil on plaan vähendada omavalitsuste osa raamatute soetamisel, vastas Lang, et ei ole plaanis ei 2013. aastal ega 2014. aastal. "Loodan, et 2014. aastal vaatame need summad, mis eraldatakse raamatute ostmiseks omavalitsuste raamatukogudele ümber," ütles Lang.