Strauss-Kahni advokaate on kohtusse oodata teisipäeval, et nõuda Marcela Iacubi raamatu „Belle et bête“ („Kaunitar ja koletis“) tiraaži konfiskeerimist. Raamat peaks müügile tulema kolmapäeval. Alternatiivina nõutakse igasse raamatusse vahelehe panemist, vahendab The Local.

Iacubi raamatus paljastatakse üksikasju paari seitsmekuulise armuafääri kohta 2012. aastal.

Strauss-Kahn kavatseb aga Iacubi ja raamatu toimetaja eraelu puutumatuse rikkumise eest kohtusse kaevata.

Raamatust avaldas eelmisel nädalal väljavõtteid ajakiri Le Nouvel Observateur. Strauss-Kahni nimetatakse seal muu hulgas pooleldi meheks, pooleldi seaks.

„Kõik, mis Dominique Strauss-Kahni juures loov, kunstipärane või kaunis on, kuulub seale, mitte mehele. Mees on kohutav, siga on imeline, isegi kui ta on siga,“ ütles Iacub intervjuus Le Nouvel Observateurile.

Iacubi sõnul oli tema motivatsioon suhteks Strauss-Kahniga „välitöö“ tegemine, et ta saaks sellest hiljem raamatu kirjutada. Naine väidab ka, et tundis, nagu oleks muutunud pühakuks, kes pidi päästma kellegi, keda nii palju vihatakse ja põlastatakse.

Iacub tunnistab, et mõned seksistseenid raamatus on välja mõeldud, kuid kõik, mis puudutab suhet on autentne.

Strauss-Kahn väljendas avalikus kirjas Le Nouvel Observateurile oma vastikustunnet nii ajakirja kui ka raamatu autori vastu.