Vihmametsade häälekas kaitsja esitas publikule, mille hulka kuulusid Gazpromi juhid, föderatsiooninõukogu spiiker ja kommunistliku partei esimees, oma kuulsaid hitte „Roxanne“, „Englishman“ ja väga sobivalt ka „Russians“, vahendab Daily Telegraph.

Gazpromi 20. aastapäevale pühendatud peo maksumuseks hinnatakse 1,5 miljonit eurot. See võis küll pakkuda suurt rahuldust Venemaa eliidi hulka kuulunud pealtvaatajatele, kuid pahandas keskkonnakaitsjaid ja avalikkust.

Keskkonnakaitseorganisatsiooni Greenpeace Venemaa energiaüksuse juht Vladimir Tšuprov ütles, et ei näe sugugi hea välja, kui keegi teeb koostööd suurte energiafirmadega nagu Gazprom, mida süüdistatakse keskkonnaalase vastutustunde puudumises.

Stingi taustameeskond ei vastanud pühapäeval telefonisõnumitele, kuid muusik ise on varem süüdistused keskkonnaalases silmakirjalikkuses ümber lükanud.

Gazpromi üritusel osalesid veel Itaalia kuulus pime tenor Andrea Bocelli ja ka president Vladimir Putin, kes jäi moekalt hiljaks ja lahkus enne muusikaprogrammi algust.

Gazprom teenis 2011. aastal 33,6 miljardit eurot kasumit, mis teeb temast maailma kõige kasumlikuma ettevõtte.

Sting asutas koos naise Trudie Styleriga 1989. aastal vihmametsade fondi (Rainforest Foundation), et kaitsta troopilisi vihmametsi ja nende põlisasukaid. 2007. aastal kogus fond 985 000 naela (1,1 miljonit eurot).