Võimud rõhutasid siiski neljapäeva õhtul kohaliku aja järgi, et pole veel ühtki surnukeha leidnud ega ole ka leidnud kinnitust, et mingi tulevahetus üldse toimus, vahendab Associated Press.

Guatemala siseminister Mauricio López Bonilla ütles, et politsei ja sõdurid alustavad otsinguid jalgsi ja õhust niipea, kui reede hommikul valgeks läheb, et leida Mehhiko piiri ääres asuvas Peténi provintsis koht, kus tulevahetus toimus.

Võimud teatasid neljapäeva õhtul, et uurivad, kas Guzmán võis olla üks vähemalt kahest mehest, kes kauges piirkonnas tapeti, kuid hiljem taganeti sellest ja öeldi, et kohalikelt elanikelt on saabunud teated ainult tulevahetuse kohta.

Guatemala siseministeeriumi pressiesindaja Carla Herrera ütles Associated Pressile, et üks hukkunutest meenutas füüsiliselt narkoparunit. Herrera sõnul palus Guatemala Mehhiko võimudelt Guzmáni sõrmejälgi, et neid tapetud mehe omadega võrrelda.

Herrera ülemus, siseminister López Bonilla ütles Associated Pressile, et tulevahetusest teatasid võimudele San Francisco linna elanikud ning nemad rääkisid ka sellest, et üks hukkunutest meenutas Guzmáni.

„Fakt on see, et seda informatsiooni pole kuidagi kinnitatud,“ ütles López Bonilla.

Peténi provints on eraldatud piirkond, kus laiub džungel ja paiknevad rantšod.

Guzmán, kes on ennast varjanud pärast 2001. aastal pesukärus Mehhiko vanglast põgenemist, on üks maailma ohtlikumaid ja tagaotsitumaid kurjategijaid. Ta on ka üks rikkamaid – Forbesi hinnangul ületab tema varandus miljardi dollari piiri.