Tamkivi ütles Delfile, et Reaali põhikoolis plaanitakse 5-6 aasta pärast avada 1.-6. klassini kaks paralleeli, alates 7. klassist kolm.

"Meie eesmärk on avada 2013. aasta septembris avada kindlasti esimesed klassid ning registreerida saab ka kuni 7. klassini. Nende avamine sõltub aga sellest, kui palju lapsi tuleb," rääkis Tamkivi.

Kindlustunde nõudluse osas annab Tamkivi sõnul suur konkurss reaalkooli, kuhu eelmisel sügisel soovis õppima minna üle 600 lapse. "Kogu sellest suurest laste hulgast võeti vastu vaid kaks klassitäit. Kas ülejäänud peaksid loobuma heast reaalharidusest? Huvi on ju väga suur..." arutes Tamkivi.

Lisaks esimesele klassile plaanitakse avada ka teised ning ilmselt ka kolmandad klassid. "Kindlasti on lapsi, kes tahavad kooli vahetada," rääkis Tamkivi, kelle sõnul on kooli nn siirdeperioodiks plaanitud 5-6 aastat.

Algklasside õpetaja osas korraldavad erakooli tegijad konkursi, keskastme osas plaanitakse tulevaikus kasutama hakata reaalkooli õpetajaid, kel pole täiskoormust. "Algklasside õpetajad on täiskohaga oma klassi õpetajad, siin me reaalkooli õpetajaid kasutada ei saa, keskastmes tahame aga maksimaalselt kasutada reaalkooli õpetajaid," rääkis Tamkivi.

Klasside suurus on plaanitud algklassides tavapärane 24-25. "Alla 17 lapse klassis ei tasu ära," ütles Tamkivi.

Nagu teistegi erakoolide puhul maksab riik reaali põhikooli pea- ja toiduraha, kuid maja ennast riik ei finantseeri. "Lapsed saavad osaliselt kasutada ka munitsipaalkooli ruume," lisas Tamkivi.

Mis puudutab koolitusluba, siis on Tamkivi sõnul hetkel taotlus haridus- ja teadusministeeriumile esitatud ning oodatakse vastust.

Tallinna reaalkool avab 1. septembril Pärnu maanteel vanas politseimajas Vabaduse väljaku juures erakooli reaali põhikool, mille 1.-7. klassi hakatakse lapsi kirja panema 1. märtsil.

1.-9. klassiga reaalkallakuga erapõhikooli pidajaks on Tallinna reaalkooli hoolekande seltsi loodud RK Hariduse MTÜ. Vastuvõtt kooli toimub praktiliste tööde ja vestluse alusel, mis viiakse läbi märtsikuu jooksul. Klassid avatakse vastavalt täitumisele ja kõigepealt komplekteeritakse 1. klassid.

Kool alustab tööd Pärnu mnt 11 hoones ehk endises politseimajas, mille kõik korrused on lubatud renoveerida kaasaegsetele koolinõuetele vastavaiks. Koolis on pinda kokku 2240 ruutmeetrit.