Politsei - ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro palus politsei nimel vabandust, kui politseinikud nii käitusid.

"Politseinikud peavad oma tööd tehes olema ja näima inimlikud," ütles Kahro naise Facebooki postitusele vastates. "Edastasime kogu juhtumi kirjelduse politseinike juhtidele, kes vestlevad nendega ja hoolitsevad selle eest, et midagi sellist enam ei juhtuks."

Kahro ütles Delfile, et sündmuse asjaolude täpsemaks uurimiseks algatas politsei sisekontroll distsiplinaarmenetluse.

Kadriliis Sildvee kirjutas eile oma Facebooki lehel, kuidas ta öösel kella 3 paiku Tallinnas Magistrali ristmikult kodu poole minnes märkas ristmikul lamavat inimest.

"Läksin juurde ja hakkasin parasjagu küsima, et kas vajate abi, kui märkasin, et mööda sõitis politsei patrull. Andsin siis käega märku, et nad peatuksid," kirjeldas naine. "Politsei auto sõitis minu ja maaslamaja kõrvale ning selleasemel, et autost välja tulla ja viisakalt siis küsida, mis juhtus ja maaslamajale abi pakkuda, keriti ülbe näoga aken alla ja küsiti, et miks ma sellisele abi kutsusin, et mida nemad nüüd tegema peavad?"

Naise väitel oli maaslamaja tõesti tugevas alkoholijoobes, kuid politsei ülbe suhtumine šokeeris teda, sest patrull üritas talle selgeks teha, et selline "asi" ei ole inimene, vaid inimese laadne toode.

"Sellistele ei ole vaja abi kutsuda! Las surevad ära! Ongi parem!" tsiteeris naine oma postituses politseinikke.

Naise hinnangul pole politseil õigust inimese elu üle otsustada, kas tema jääb ellu või mitte. "Jah, ma saan aru, et tõesti, ta oli joodik ja et temast pole ühiskonnale mingit kasu ning et teie peate iga päev selliste inimestega tegelema, aga kulla konstaabel, ise te valisite selle töö endale!" tsiteeris naine oma vastust politseile.

Pärast vaidlust, kus politsei oli naise väitel selgitanud, et maaslamaja ei ole inimene ja ei vääri elu, võeti mahel jalgadest kinni, lohistati kongi ukseni ja visati autosse.

Lisaks nimetasid politseinikud naist õrnahingeliseks ja soovitasid tal täiskasvanuks saada. "Kui täiskasvanuks saamine tähendab seda, et mul poleks enam südametunnistust, siis tänan ei!" kirjutas naine oma sissekandes. "Uskumatu lihtsalt kui südametud ja ülbed võivad inimesed olla!"