Taastuvenerergia koja juht Rene Tammist sai eile Euroopa Komisjoni energeetikavolinikult Günther Oettingerilt kirja, milles ta avaldab muret, et Eesti valitsus pole kinni pidanud mullu suvel kojaga sõlmitud kokkuleppest. Tammist kaebas novembris saadetud kirjas Oettingerile, et erinevalt lubatust kavatseb Eesti valitsus taastuvenergeetikutele makstavaid toetusi tagasiulatuvalt kärpida.

„Komisjon on veendunud, et püsiv investeerimisraamistik on võtmetingimus, et vallandada soovitud investeeringud, saavutamaks meie 2020. aasta eesmärgid ja eriti taastuvenergeetika 20-protsendilise osatähtsuse saavutamine 2020. aastaks,” kirjutas Oettinger.„Nendes tingimustes me peame oluliseks, et valitsus järgiks kohustusi, mida ta on võtnud, kaitsmaks eespool viidatud põhimõtteid,” lisas ta.

Homme arutatakse

Riigikogu majanduskomisjon hakkab homme taas arutama energiaturu seaduse muudatusi, mille eesmärgiks on elektriarvetel kajastuvate taastuv-energiatoetuste vähendamine. Parlamendi ja ministeeriumi esindajad kinnitavad, et nad pole saanud Oettingerilt signaale, mis sunniks neid valitud muudatustes kahtlema.