Politsei teatel tappis Dorner eelmisel nädalal kolm inimest kättemaksuks Los Angelese politseist vallandamise eest 2008. aastal. Teisipäeval tappis ta veel ühe politseiniku ja haavas üht, kui piirati mägionni, kus ta viibis ja mis hiljem maha põles, vahendab BBC News.

Politsei korraldas eelmisel nädalal laiaulatusliku inimjahi, mis lõppes selle nädala teisipäeva pärastlõunal, kui saabus teade, et Dorneri kirjeldusele vastav mees varastas Los Angelesest 130 kilomeetri kaugusel idas asuva suusakuurordi Big Bear Lake'i lähedal auto.

Politseinikud jälitasid kahtlusalust, kes põgenes mägedes lumises metsas asunud onni, ning politsei lähenedes algas tulevahetus, mille käigus sai surma politsei detektiiv ja haavata San Bernardino maakonna šerifiabi.

Tulevahetuse käigus lasi politsei onni pisargaasi, et Dornerit välja ajada.

Veidi pärast seda kuuldi üksikut lasku ja onnis hakkasid levima leegid.

33-aastane Dorner, kes oli USA mereväe endine reservist, alustas tapmisteseeriat väidetavalt 3. veebruaril, kui lasi maha endise politseikapteni tütre ja viimase elukaaslase.

Naise isa Randal Quan esindas Dornerit politsei distsiplinaarkomisjonis, enne kui ta vallandati.

Dorner vallandati süüdistatuna valeütluste andmises. Ta esitas kaebuse politsei väljaõppetöötaja vastu, kes tema sõnul olevat vahistamise käigus kahtlusalust löönud.

7. veebruaril lasi Dorner politsei teatel California osariigis Riverside'is maha politseiniku.

Kogu inimjahi aja valvas politsei 50 perekonda, mille liikmetele oli Dorner oma karjääri hävitamise eest kättemaksu vandunud.

Internetis avaldatud manifestis väitis mustanahaline Dorner, et rassism on Los Angelese politseis endiselt väga levinud.