Eelnõu eest vastutav liige Toomas Tõniste lausus, et eilsel komisjoni istungil otsustati eelnõu osas lõpliku seisukoha võtmine edasi lükata esmaspäevaks. Kui esmaspäeval saab komisjon oma tööga valmis, algab 27. veebruaril suures saalis eelnõu teine lugemine.

Peale teise lugemise sisulist lõpetamist on kavas saata vastuvõtmiseks valmis eelnõu Euroopa Komisjonile hindamiseks, et saada riigiabi luba. Tõniste lootis, et Brüsselis saadakse valmis enne suvevaheaega, aga aega on neil otsustamiseks tegelikult kuni kuus kuud.

Kui Euroopa Komisjon annab oma loa, tuleb kolmas hääletus ja eelnõu võetakse vastu.

Aastani 2020 peaks eelnõu kaasa tooma elektritarbijatele taastuvenergia tasude arvelt kokkuhoiu 300 miljonit eurot. Tõniste lausus, et taastuvenergeetikud on oma tulude kärpimise suhtes küll kriitilised, aga tarbijad ei peaks ettevõtjate liiga suuri kasumimarginaale kinni maksma.

"Alati on keegi, kes pole rahul," kommenteeris Tõniste taasvuenergeetikute vastupanu. Ka ähvardused minna kohtusse on tema sõnul nii riigikogus kui Tallinna linnavolikogus otsustamisel väga tavalised.

Majanduskomisjonis valitses Tõniste sõnul eelnõu arutades pigem üksmeel ning erakondadevahelisi lahkhelisid väga ei paistnud.