Kohus leidis, et Ervin Uue (61) süü mõrvas on tõendatud ning mõistis talle 15-aastase vangistuse. Kohus arvestas mehe karistusaja alguseks mullu 5. veebruari, kui politsei ta kinni pidas, ütles Tartu kohtute pressiesindaja BNS-ile.

Menetluskulude katteks peab Uus tasuma kokku 3846 eurot ja 61 senti.

Kohus arutas süüasja kinnisel istungil kannatanu eraelu ja turvalisuse ning tunnistaja turvalisuse kaitseks. Kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamine oli avalik. Kohtumenetluse pooled saavad esmaspäevase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Süüdistuse järgi tarvitas seltskond mullu 5. veebruaril Tartus Aleksandri tänaval asuva elumaja korteris alkoholi. Viina joonud Ervin Uue ja naise vahel tekkis tüli, mille tagajärjel võttis mees noa ning lõi mitmel korral naist. 1978. aastal sündinud naine suri saadud vigastustesse kohapeal.

Politsei pidas Uue kuriteos kahtlustatavana kinni sündmuskohal ning ta viibib mullu 7. veebruarist vahi all.

Samuti süüdistas prokurör meest selles, et ta ründas mullu 9. novembril oma kambrikaaslast ja tahtis teda tappa. Kuritegu jäi siiski lõpule viimata.

Ervin Uut on korduvalt raskete isikuvastaste kuritegude eest karistatud. Nii pidi mees 1989. aastal tapmiskatse eest vanglasse minema, 2007. aastal sai aga samasuguse kuriteo eest kuueaastase vangistuse. Ervin vabanes vanglast 2011. aasta detsembris ehk napilt kaks kuud enne uue raske kuritöö sooritamist.