Reformierakonna Harjumaa rakukest juhtis 2011-2013 Lilian Saage ning juba mõnda aega otsis Reformierakonna büroo Harjumaale juhti, kes paneks sealse organisatsiooni tugevamalt tööle.

Delfi andmetel olid käed selleks löödud partei rahastaja Märt Vooglaiuga, kuid kui ta ühel hetkel avastas, et talle on tekkinud vastaskandidaat - varem Kesk-Eestis elanud ja mõnda aega tagasi Rae valda kolinud - Tõnis Kõiv, siis Vooglaid loobus.

Erakonna ametlik selgitus sellele on lihtne: kuna üheaegselt ei saa olla piirkonna (Viimsi) ja regiooni (Harjumaa) juht, siis Vooglaid loobus.

Delfi andmetel loobus ta seetõttu, et Kõivu kandideerimine oli talle ootamatu üllatus.

See aga ei garanteerinud Kõivu võitu, sest isegi parteikontorile teadmata kerkis Kõivu kõrvale kandideerima Kaja Kallas, kes just tänu Vooglaiule meelitati kohalike valimiste eel Viimsisse kandideerima ja Delfi andmetel oli Kallase Harju piirkonna juhiks liikumine ühine plaan Vooglaiuga.

Kallas võitis Kõivu 13:10.

Reformierakonna keskkontor ei soovinud eelpool esitatud detaile kommenteerida, lisades vaid, et vandenõu ei maksa näha.

Kaja Kallas oli Reformierakonna kõige tugevam kandidaat ka Tallinna linnapea ametisse, kuid sellest parteiga kooskõlastamata loobudes siirduski ta oma munitsipaalpoliitiku karjääri alustama Viimsisse.