Dortmund, Hannover, Berliin ja Hamburg teatavad, et neil on raskusi Bulgaaria ja Rumeenia majandusmigrantide arvu kuuekordse kasvuga toimetulemisega alates 2006. aastast, vahendab Daily Mail.

Immigrantide sissevoolu on suurendanud eurokriis, mis on pannud bulgaarlasi ja rumeenlasi lähimast majanduslikust suurriigist paremat elu otsima. Saksamaa linnade liidu raportis öeldakse, et linnad seisavad selle vaesusmigratsiooni tõttu silmitsi märkimisväärsete kulutustega.

Linnad nõuavad liidukantsler Angela Merkelilt toetust, hoiatades, et sotsiaalne tasakaal ja sotsiaalne rahu on äärmiselt suures ohus.

Rumeenia ja Bulgaaria ühinesid Euroopa Liiduga 2007. aastal.

Saksamaal elab praegu üle 90 000 bulgaarlase ja 159 000 rumeenlast. Seaduslikult ei ole neil lubatud Saksamaal töötada kuni järgmise aasta 1. jaanuarini. Euroopa Liidu seaduste järgi võivad nad aga paigale jääda, kui deklareerivad, et annavad endale ise tööd.

Saksa linnade raportis öeldakse aga: „Eriti romid lõpetavad kohutavates tingimustes, kui nad siia jäävad.“

Politsei teatel saadavad Rumeenia kuritegelikud jõugud igal hommikul lapsi välja käsuga varastada. Münsteris püstitasid aga uustulnukad Rumeeniast ja Bulgaariast eelmisel aastal kanali äärde telklinna.