Filin ütles uudisteagentuurile BBC antud intervjuus, et ei nimeta ühtegi nime enne, kui uurijad on avalduseks valmis.

Mees on kindel, et ründajate eesmärgiks oli tema eemaldamine kunstilise juhi kohalt ja Moskva balletiteatri maine kahjustamine.

"Mul ei ole mitte ainult kahtlused, kes seda tegi, vaid ma olen täiesti kindel," ütles Filin.

Koreograaf lisas, et tal pole seni olnud võimalik enda perekonna kaitseks mingeid meetmeid tarvitusele võtta, sest on olnud püsivalt haiglas. Siiski kinnitas ta, et perekond on ajutiselt turvameeste valve all.

Samuti ütles ta, et on rünnaku organiseerijatele juba andestanud ja tahab, et ründajad seda ka mõistaksid. Jumal karistab neid.

Filin sai 17. jaanuari kesköö paiku tõsiseid põletushaavu, kui tänaseni tundmatu isik viskas talle Moskvas näkku kontsentreeritud hapet. Rünnakus näkku, kaela ja silmadele kolmanda astme põletushaavu saanud Filinil on järgmisel nädalal plaanis lennata Saksamaale, et seal oma ravi jätkata.

Ajalehele Komsomolskaja Pravda antud intervjuus rääkis Filin, et oleks pidanud tema vastu suunatud ähvardused juba varem avalikkusele teatavaks tegema:

"Tõenäoliselt tekitan ma kelleski viha ja need verbaalsed agressioonid pidid varem või hiljem muutuma konkreetseteks tegudeks," ütles koreograaf.

“Kuid ma arvestasin ainult sõimuga internetis, seda mis nüüd toimus, ei osanud ma ette arvata.”

"Ma suutnuks ette kujutada, et minust lekivad internetti alastipildid mõnelt etenduselt või midagi muud absurdset. Kuid ma poleks osanud ealeski arvata, et niisugune otsene vägivald võimalik on," sõnas ta.