Paide linnavolikogu esimehe Kersti Sarapuu ütlust mööda on Keskerakond rahulolematu olnud linnapea Kaido Ivaski juhtimisstiiliga juba pikemat aega, kuid viimaste arengute valguses ei ole enam võimalust sellises koalitsioonis valitsusvastutust jagada, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

"Tänasel päeval on usaldus meie vahel kadunud ning valitsus juba sisuliselt lagunenud, sest konsensuslikke otsuseid pole linnavalitsuses tehtud, hallatavate asutuste juhte ning töötajaid ei võeta partneritena vaid linnapea dikteerib neile ette viimset kui pisiasja, nii valitsuse istungitel kui ka koalitsiooninõupidamistel toimub lausa kaastöötajate mõnitamine," kirjeldas Sarapuu.

Sarapuu heitis Ivaskile ette enesekesksust ja diktaatorlikku juhtimisstiili.

"Ühtlasi teatan oma tagasiastumisest Paide linnavolikogu esimehe kohalt," teatas Keskerakonda kuuluv Sarapuu.

2009. aastal sõlmitud kokkuleppe kohaselt jagavad Paides linnapeakohta Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) ning Keskerakond. Nii oli Sarapuu Paide linnapea aastatel 2005–2011 ning alates 2011 aastast juhtis ta linnavolikogu. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Ivask sai Paide linnapeaks 2011. aasta kevadel, kirjutab BNS.

Paide linnas oli seni võimul IRL-i, Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning valimisliidu Tuleviku Paide koalitsioon.

Paide 21-kohalises volikogus on IRL-il seitse, Keskerakonnal ja Reformierakonnal kuus ning SDE-l ja valimisliidul Tuleviku Paide üks koht.