Möödunud neljapäeval president Vladimir Putinile oma volikirjad üle andnud Jüri Luik rääkis ETV saates "Välisilm" antud intervjuus, et kui sageli räägitakse nn Vene ohust, siis Eesti on NATO liikmena igasuguste ootamatuste vastu kaitstud, vahendab ERR Uudised.

"Pole mõtet spekuleerida ühe või teise riigi ohtlikkuse või vähemohtlikkuse üle, Eesti NATO liikmena on kaitstud igasuguste ootamatuste vastu, kui neid peaks olema," kinnitas endine NATO saadik Luik.

Mõned aastad tagasi olid Eesti ja Venemaa suhted pronksiöö sündmuste tõttu madalas seisus ja Eestile olid kehtestatud sanktsioonid, ent seda, et äri järgi käib ka poliitika, Luige sõnul öelda ei saa.

"Ma usun, et Eesti on üks neist riikidest, kelle Vene-poliitika on väga vähe mõjutatud ärist. Kui me vaatame kas või pronkssõduri juhtumit, siis pärast seda tegelikult ärisuhted eriti ei nõrgenenud. Nende struktuur muutus mõnevõrra, need alad, mis olid võib-olla rohkem riiklikult toetatud, nõrgenesid, aga samas seda kompenseeris väga palju sellised majandusharud, mis on kodanikepõhised, näiteks turism," selgitas Luik.