Haigestumise tõus oli möödunud nädalal eelneva nädalaga võrreldes 42 protsenti. Arstide poole pöördus kokku 6029 inimest, neist pooled olid lapsed.

Kõige kõrgem on haigestumus Lääne-, Harju- ja Jõgevamaal ning Tallinnas.

Kõige tervemad inimesed on eelmise nädala andmete põhjal Hiiu- ja Saaremaal ning Valgamaal, märkis amet oma suhtlusportaali kontol.

Tallinnas Nõmmel töötav perearst Eero Merilind tõdes, et Nõmmel on praegu küll rahulik, kuigi helistamisi on rohkem kui eelmistel nädalatel.

"Meie keskusesse on praegu pöördutud rohkem tavaliste viirushaiguste sümptoomidega - nohu, köha, kurguvalu. On olnud ka mõned kopsupõletikuga
haiged," ütles Merilind.

Samas märkis Merilind viitega vestlustele Lõuna-Eesti kolleegidega, et seal on haigestunuid juba rohkem.

"Tavaliselt haigestuvad enne lasteaialapsed, siis koolilapsed ja siis pereliikmed," kirjeldas perearst.

Grippi saab perearsti sõnul vältida vaktsineerimisega, ravimiseks kasutatakse retseptiravimit. "Kodus tuleks hoida palavikku alandavaid ravimeid, meelde tuletada palavikku alandamise nipid ja nõuanded ning küsimuste korral võib ööpäevaringselt helistada perearsti nõuandetelefonile 1220," soovitas Merilind.

"Kui oled haige, siis püsi kodus, sest ainult nii saad sina kaitsta oma kolleege või klassikaaslasi haigestumast," soovitas terviseamet.