Kõigepealt külastas Moskvat Gruusia üks usaldatumaid avaliku elu tegelasi, 80-aastane katoliku patriarh Ilia II, kes kohtus kolmapäeval president Vladimir Putiniga ja andis edasi Gruusia peaministri tervitused, vahendab Ria Novosti.

Putin tänas vastuses patriarhi, tegemast kõik, et säilitada inimlikud, vaimsed ja kultuurilised suhted vennasrahvaste vahel tänapäevastes oludes - ma mõtlen rasketes valitsusvahelistes suhetes Gruusia ja Venemaa vahel," teatas Kremli pressiagentuur.

Samal ööl kohtusid Šveitsis Davoses toimunud Maailma Majandusfoorumil ka Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili ja Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Meestel oli üksteisega kohtudes aega ainult teretamiseks, mitte millekski rohkemaks, vahendas Gruusia televisioon.

Reede hommikul osales Ivanišvili Davos vene stiilis hommikusöögil, kohtudes Vene ärieliidiga. "Arutelu teemadeks olid Gruusia ekspordi taastamine Venemaale ja majandusliku koostöö võimalikkusest kahe riigi vahel," ütles Gruusia majandusminister Georgi Kvirikašvili.

"Gruusia Unistus" koalitsiooni juhi Ivanišvili eesmärk on algusest peale olnud kahe riigi suhete normaliseerimine ja Gruusia euroatlandi orientatsiooni edasi viimine. Aga nüüd võib öelda, et jää kahe riigi vahel on selgelt sulamas.

Venemaa president Vladimir Putin avaldas neljapäeval Moskvas välisriikide suursaadikutelt volikirju vastu võttes valmisolekut edendada ka Eestiga heanaaberlikke suhteid.

"Me oleme naabrid, meie huvid kattuvad paljudes valdkondades. Ma teen ettepaneku kasutada see positiivne potentsiaal ära," ütles Putin.

Putini kinnitusel on Venemaa valmis ehitama konstruktiivseid suhteid, järgides heanaaberlikkuse põhimõtteid ja austades teineteise huvisid.