"Cameron tahab konkurentsivõimelisemat Euroopat, ta tahab, et Euroopas oleks vähem bürokraatiat. Tuleb tunnistada, et ka meie tahame paremat Euroopat, konkurentsivõimelisemat Euroopat ja Euroopat, kus bürokraatiat oleks vähe," ütles Ansip Delfile.

"Ka Eesti huvides on paremini toimiv siseturg, ka Eesti huvides on barjäärideta toimiv turg. 70 protsenti ekspordist läheb EL-i ja see on meie põhiline turg, kus ettevõtted kasumeid teenivad. Tänu ühisele turule luuakse Eestis juurde töökohti, see on meile eluliselt vajalik," lisas Ansip.

Peaministri sõnul ei tulnud talle aga Briti valitsusjuhi kõne üllatusena, kuna paar päeva tagasi Suurbritannias visiidil viibides tuli valitsusjuhtide kohtumisel eelseisev kõne ka jutuks. Peaminister lisas, et kui mõnel liikmesriigil on mured, siis peaks ülejäänud kaaslased tõsiselt olukorda analüüsima ja üheskoos muredele lahendusi leidma.

Rääkides brittide võimalikust eemaldumisest Euroopa Liidust, ütles peaminister Ansip, et see oleks negatiivne nii Eestile kui ka tervele Euroopale.

"Loomulikult tähendaks see Eestile palju ja see oleks negatiivne tervele Euroopa liidule. Samas ei ole mõtet praegu selle üle spekuleerida," ütles Ansip.

"Siin on ju tundmatuid päris mitmeid. Kui Euroopa Liit muutub paremaks, siis eeldused referendumi korraldamiseks langevad ära. Samuti ei ole ju teada, missugused tulemused tulevad Briti parlamendivalimistel. Kas rahvas toetab rohkem leiboriste, nagu arvamusküsitlused näitavad, või hoopis toore. Kas David Camroni erakonnal 2017. aastal jätkub üldse hääli, et referendum üksi läbi viia või on vaja ka koalitsioonipartnerite hääli," selgitas Ansip ja lisas, et seega tuleks praegu keskenduda pigem lahenduste leidmisele kui spekuleerimisele.

Briti peaminister David Cameron hoiatas eile, et kui Euroopa Liit ei vii ellu reforme liidu südamikus olevate probleemide lahendamiseks, on oht, et Suurbritannia kaldub liidust lahkumise poole.

Tuues välja eurotsooni raskused ja "Euroopa konkurentsivõime kriisi", ütles Cameron: "Kui me nende väljakutsetega ei tegele, on oht, et Euroopa põrub ja Briti rahvas kaldub lahkumise poole," teatab AFP.

Cameron lubas, et kui tema erakond järgmised valimised võidab, korraldab ta 2017. aastaks referendumi, kus britid saavad valida Euroopa Liitu jäämise ja sealt lahkumise vahel.