Autorollo esindajad selgitasid, et võlausaldajad otsustasid tasuda ise riigilõivu Autorollo eest.

Riigilõivu tasumisega saavad võlausaldajad kohtumenetlust kiirendada ja see on nende huvides, s.o. hageja soov on mitte vaielda aeganõudvas menetlusküsimuses, vaid liikuda kiiremini vaidluse sisulise lahendumise suunas. Seetõttu loobuti ka määruskaebusest. Määruskaebusest loobumine ja riigilõivu tasumine vastavalt kohtu detsembri määrusele peaks kaasa tooma selle, et hagiavaldusele palutakse lähiajal kostjate vastust.

Autorollo täiendas ühes riigilõivu tasumisega ka oluliselt hagiavaldust - nimelt on uurimise käigus välja tulnud arvukalt uusi tõendeid ja asjaolusid nii seni "kadunud" sõidukite, muu vara, kui ka muudesse äriühingutesse suunatud arvete osas (k.a. osas, kuhu raha neist edasi liigutati), samuti tõendid erinevate kostjate seotuse kohta erinevates otsustusprotsessides ja tehingutes.

Prokuratuur alustas mullu 16. märtsil OÜ Autorollo pankrotihalduri avalduse alusel kriminaalmenetlust pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel. Kriminaalasi on Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse menetluses.

Autorollo dokumentide kohaselt on Roman Moiseev saanud firmast kaks miljonit krooni sularahas laenuks. Moiseev eitab, et on selle laenu saanud ja teatas, et laenulepingu sõlmimise ajal oli ta Venemaal ja tal polnud isegi kehtivat Eesti viisat. Laenulepingul pole tema sõnul tema allkiri.

Pentus-Rosimannuse ja tema abikaasa Rain Rosimannuse vastu esitati kohtusse ligi 500 000 euro suurune hagi, sest neid süüdistatakse Autorollo üle tegeliku kontrolli omamises ja firma varast tühjaks kantimises.

Nii Keit Pentus-Rosimannus kui tema abikaasa on kõiki süüdistusi eitanud.