Mount Carmeli kooli juhtkond küsitles väikest tüdrukut vanemate juuresolekuta, otsustas, et tüdruku puhul on tegemist terroriohuga ja keelas tal kümneks päevaks lasteaeda tulemise, väidab perekonna palgatud advokaat Robin Ficker.

Intsident leidis aset 10.  jaanuaril, kui eelkooliealised ootasid järjekorras bussi pääsemist, ütles Ficker uudistelehele PennLive.

Tüdruk, kelle nime ei ole avaldatud, ütles midagi taolist: "Ma tulistan sind ja ma tulistan ennast," viidates mullitajale. Ütlemise hetkel tal mullitajat kaasas ei olnud.

Lasteaiaametnikud said juhtunust teada ja küsitlesid tüdrukut järgmisel päeval üle 30 minuti. Pärast jutuajamist keelati plikal kümme päeva lasteaeda tulla, tembeldades ta ohtlikuks ja psühholoogi vajavaks isikuks, lisas advokaat. "See väike tüdruk on Pennsylvaniale kõige väiksem terroristlik oht."

Pärast advokaadi sekkumist vähendati karistust kahele päevale, samuti nõuab advokaat, et juhtkond tüdruku ees vabandaks.

Fickeri sõnul palkas lapse ema ta pärast seda, kui luges, et ta oli tegelenud sarnase juhtumiga Marylandis. Nimelt keelati seal 6-aastasel poisil algkooli tulla, kui ta oma sõrmedega relva-sarnase kujutise tegi ja ütles "pauh".

Marylandi koolijuhtkond nimetas juhtumit tõsiseks intsidendiks ja väitis, et poiss ähvardas teist õpilast tulistada.