Riigiprokuratuur süüdistab Jarek Pavlihhinit ametiisiku poolt suures ulatuses omastamises, riigisaladuse avalikustamises ning dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Süüdistuse kohaselt vormistas Pavlihhin aastatel 2006-2011 dokumendid erikuludeks mõeldud summade väljamaksmiseks, kuid uurimine tuvastas, et need summad ei jõudnud dokumendis näidatud isikuni.

Kuna osa süüdistuses olevat informatsioon on kaitstud riigisaladusega, siis on Pavlihhini istung prokuratuuri teatel kuulutatud kinniseks.

Pavlihhin viibis vahi all Tartu maakohtu eeluurimiskohtuniku määrusega mullu 13. aprillist ning vaidlustas selle, kuid Tartu ringkonnakohus pidas tema vahistamist põhjendatuks. Narkopolitsei eksjuht vabanes vahi alt mullu enne jõule.

Riigisaladuse avalikustamise eest kohtus süüdimõistmisel võib narkopolitsei eksjuhti oodata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

13 aastat tagasi politseisse tööle tulnud Pavlihhin on välja teeninud Lõuna prefektuuri teenetemärgi, ta on tunnistatud ka Tartumaa parimaks kriminaal- ja narkopolitseinikuks.

Pavlihhini kriminaalasja arutatakse üldmenetluses ning istungitega plaanitakse jätkata ka järgmisel nädalal.