Nimelt ennistati Lõugas kohtu otsusega tagasi tööle Tallinna transpordiametisse, brutopalgaga 1464 eurot kuus. Tema tänaseks töökäsuks sai Estonia puiestee ja Georg Otsa tänava ristmikul Vabaduse väljaku suunal ühissõidukiraja väärkasutuste loendamine. Väärkasutused tuli fikseerida fotografeerimisega, fotolt pidi olema nähtav sõiduki number. Tööpäeva lõpuks kästi Lõugasel koostada aruanne fototabeli vormis fikseeritud rikkumistest.

Lõugasel see töö aga ei edenenud. Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa kommenteeris, et kuna ajakirjandus on käsitlenud Lõugase tänast ülesannet rikkujaid pildistada, siis see on toonud sellise efekti, et ühissõidukiradadel sõitjaid ei olegi.

Lõugase teisteks tööülesanneteks on peale tööle ennistamist liikluskorraldusvahendite ja foorisüsteemide ülevaatuse teostamine vastavalt töökäskudele ning igapäevaste aruannete koostamine, liiklejate ja parkijate abistamine, liikluse reguleerimine, liiklus- ja parkimisloenduste teostamine, teekattemärgistuse uuendamisvajaduse ettepaneku tegemine liikluskorralduse osakonna juhatajale, teede- ja tänavate sulgemise fikseerimine vastavalt antud töökäskudele ja teiste ühekordsete ülesannete täitmine.

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Lõugase kohtu ette, esitades talle süüdistuse pistise võtmises, dokumentide võltsimises ning võltsdokumendi kasutamises. Istungid Lõugase asjas algasid eelmise aasta novembris.

Süüdistuse järgi võttis tollane liikluskorralduse osakonna juhataja Lõugas 2010. aasta mais ühelt firmalt pistist 18 000 krooni ehk 1150 eurot. Peale selle võttis ta sama aasta juulis 125 000 krooni ehk ligi 8000 eurot pistist AS-i Signaal juhilt Ats Tammelt.

Peale pistisekahtluse teatavaks saamist vallandas transpordiameti juhataja Andres Harjo vallandas Lõugase 2011. aasta novembri alguses. Lõugas kaebas oma vallandamise kohtusse ja hoolimata transpordiameti vastuseisust käskis kohus Lõugase tööle ennistada.