Muuli tõi välja, et erinevalt varasemast sarnasest portaalist Täna Otsustan Mina (TOM), toimib rahvakogu presidendi egiid all ja põhimõtteliselt saab selle kaudu esitada riigikogule ka eelnõusid.

Rahvakogu töös lööb erinevalt TOMist kaasa ka palju inimesi, kelle on seadusloome kogemus ja see kindlasti muudab seda asjalikumaks ja tulemust paremaks,“ hindas Muuli.

Muuli sõnul ei peaks Eesti siiski minema seda teed, et inimesed, kelle elukutse on hoopis muu, hakkavad tegema seadusi. „Võib ju hakata ise autot ka ehitama, aga tehasest tulnud auto on parem,“ võrdles ta.

Sellega ei olnud nõus Samost, kes meenutas, et 1990-aastatel tegid seadusi inimesed, kellel polnud seadusloome kogemust.

Samosti sõnul on rahvakogu juures hea see, et inimestel on võimalik avaldada oma arvamust poliitika osas. Rahvakogu on ka tema sõnul kõrgelt positsioneeritud.

Teisalt on tema meelest halb, et rahvakogu nimi on teadlik vastandus riigikogule. „Riigikogu ongi see kogu, mis on rahva poolt valitud,“ sõnas Samost ja lisas, et selline vastandamine viib tema mõtted mujale ja jätab mulje, et me oleme teises ajastus ja teises riigis.

Samost lisas, et häda on ka selles, et see on paralleelne teise nimega kunstlikult loodud võimalus selle asemel, et inimesed reaalselt tegeleksid poliitikaga nende kanalite kaudu, mis neile on antud põhiseaduslikult.

Tema meelest saaks parema tulemuse kui inimesed esitaskid ettepanekud ja küsimused kirja teel nendele riigikogu liikmetele, keda nad on viimastel aastatel valinud. Kokkuvõttes leidis Samost, et rahvakogu meenutab liiga palju auru väljalaskmise kohta.

Rahvakogule on tänase seisuga esitatud 638 ettepanekut.